20.9 C
Athens
20/09/2024
gamefox.gr
ΝΕΑ

Γιατί το Rise of The Ronin δεν θα κυκλοφορήσει στην Νότια Κορέα- Μια δήλωση παραλίγο να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Κοινοποίηση

Πρόβλημα στην κυκλοφορία του Rise of The Ronin στην Νότια Κορέα δημιούργησαν κάποιες δηλώσεις του σκηνοθέτη Fumihiko Yasuda.

Ο Yasuda κατα την διάρκεια μια πρόσφατης συνέντευξης του δήλωσε οτι υποστηρίζει πλήρως την αμφιλεγόμενη θεωρία με την ονομασία “Jeonghan” και του Ιάπωνα Yoshida Shoin που την υποστήριξε με θέρμη. Το σύγκρινε μάλιστα με τον Σωκράτη.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις μιας και η Jeonghan θεωρείτε εξαιρετικά εθνικιστική και ελιτίστικη και μιλούσε ουσιαστικά για την υποδούλωση της Κορεατικής Χερσονήσου απο την Ιαπωνία, μια κίνηση που θα έκανε την χώρα δυνατότερη κατά τα λεγόμενα του Shoin.

Όπως ήταν φυσικό η δήλωση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με πολους να μιλάνε ακόμα και για μποϊκοτάρισμα του τίτλου. Με το Rise of the Ronin να λαμβάνει χώρα κατα την διάρκεια μιας εποχής στην Ιαπωνία που η Jeonghan ήταν αρκετά δημοφιλεις οι συνειρμοί για το παιχνίδι και πιθανές επεκτατικές βλέψεις και μυνήματα δέν άργησαν να γίνουν.

Αρκετοί μάλιστα θύμησαν οι Ιαπωνικές θηριωδίες στον ΒΠΠ ήταν αποτέλεσμα των ιδεών που γέννησε η Jeonghan. Η Κορεά μάλιστα όπως και η Κίνα υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και αιματοκύλισμα του λαού τους με τις σχέσεις μεταξύ των χωρών να μήν απαλύνονται παρά δεκαετίες μετά τον ΒΠΠ αλλά με το μίσος και την εχθρότητα να παραμονεύει πάντα ανάμεσα.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι συγκρίσεις με τον Χίτλερ και τις αντίστοιχα επεκτατικές του βλέψεις για τον κόσμο.

H SONY αντιλαμβανόμενη την προβληματικότητα των δηλώσεων έσπευσε να ακυρώσει την κυκλοφορία του Rise of The Ronin στην Νότια Κορέα παρόλο που δέν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση απο την πλευρά των Νοτιο Κορεατών.

Όσο και αν θεωρούμε τα βιντεοπαιχνίδια μορφές τέχνης και να σεβόμαστε την ελευθερία του λόγου αρκετές φορές πρέπει να συνειδητοποιούμε πόσο επιζήμια μια φράση ή και μια λέξη μπορεί να γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trailer για το Perfect Dark

Ηθοποιοί του GTA 5 αποκαλύπτει οτι υπάρχει υλικό behind the scenes που δεν χρησιμοποιήθηκε.

Εξαιρετικές οι πωλήσεις του Dragon’s Dogma 2 και ολόκληρου του franchise.