17.3 C
Athens
22/10/2024
gamefox.gr
NINTENDORETRO

Δείτε μια διαφήμιση της Nintendo που … λογοκρίθηκε

Κοινοποίηση

Για το σημερινό retro παράξενο θα σας γυρίσουμε στο 2005 και μια διαφήμιση της Nintendo για το Super Mario Strikers η οποία όμως απορίφτηκε.

Η Ιαπωνική εταιρεία ήθελε να προωθήσει τον νέο τότε τίτλο με την κατάλληλη διαφημιστική καμπάνια. Αλλα πέρα απο τα συνηθισμένα πόστερς που προμόταραν τον τίτλο διάλεξε και ένα με ένα μήνυμα λίγο δηφορούμενο.

Σε αυτό εμφανίζονταν δυο μπάλες ποδοσφαίρου κλεισμένες σφιχτά σε ένα δίχτυ και απο κάτω η λεζάντα “You are gonna need a pair”

Αν και εκ πρώτης ματίας μιάζει αθώο μιας και αναφέρεται σε μπάλες ποδοσφαίρου, στην Αμερικανική αργκό η φράση αυτή σημαίνει και κάτι που σχετίζεται με το όργανο αναπαραγωγής του άνδρα και έχει την μορφή μπαλας. Με μία ένοια σημαίνει οτι πρέπει να είσαι τολμηρός αλλα με πολλές .. ερμηνείες.

Έτσι αρκετοί χρήστες του διαδικτύου που ποσταραν την διαφήμιση δεν έλειψαν να κάνουν την σύνδεση μεταξύ του λογοπαίγνιου και της λεζάντας και θεώρησαν την κίνηση της Nintendo σαν τολμηρή ασχέτως αν τελικά δεν χρησιμοποιήσε την διαφήμιση.

Οσο αφορά τον λόγο της απόρριψης της συγκεκριμένης αφίσας, θεωρώ οτι είναι η εικόνα της Nintedno σαν μιας εταιρείας με πίο μετρημένο οικογενειακό προφίλ που αποφεύγει συνήθως τέτοιες υπερβολές. Μάλιστα είναι γνωστό οτι προχωράει σε προληπτική λογοκρισία των παιχνιδιών που κυκλοφορούν στις κονσόλες της ώστε να μήν χαλάσει αυτή η εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανασύρθηκε απο την αφάνεια 13 χρόνια μετά ακυκλοφόρητο παιχνίδι του EDS

Πέντε retro τίτλοι της Rare έρχονται στο Nintendo Switch.

10 Tips For Choosing The Right VR Gear For You

admin